Obiective turistice Piteşti – Ce să vizitezi în oraşul Piteşti!

posted in: Călătorii | 0

Dacă sunteţi în trecere prin municipiul Piteşti şi aveţi ceva timp liber, vă recomandăm câteva obiective turistice pe care nu ar trebui să le rataţi. În municipiul Piteşti există o serie de obiective turistice cu o însemnătate aparte sau pur şi simplu locuri în care oamenii să se relaxeze şi să uite de grijile de zi cu zi. Iată mai jos câteva dintre cele mai importante şi mai apreciate obiective turistice din Piteşti.

Memorialul Închisoarea Piteşti

Acesta este unul dintre obiectivele turistice cu o însemnătate deosebită, fiind un muzeu memorial deschis în fosta închisoare din Piteşti ce a fost activă între anii 1941-1977. Memorialul a fost deschis publicului larg în anul 2014 în scopul de a prezenta oamenilor temele legate de detenţia politică anticomunistă, acolo desfăşurându-se mai multe evenimente culturale, programe educaţionale şi expoziţii pe tema detenţiei de pe vremea comunismului.

Muzeul Judeţean Argeş

Acest muzeu este un alt loc ce ar trebui să facă parte din programul de vizitare al oricărui turist ce trece prin municipiul Piteşti. Fiind amplasat în Str. Armand Călinescu nr. 44. Muzeul este găzduit în clădirea fostei prefecturi a judeţului, un edificiu neoclasic impunător ce datează din perioada 1898-1899. Începând cu anul 1998 s-au adăugat o serie de noi clădiri destinate desfăşurării activităţii muzeului. Expozițiile de bază: ecologie și protecția mediului, artă plastică românească, istorie, arheologie, istoria culturii și a civilizației moderne românești și Muzeul „Linia de fortificații de pe granița de est a Imperiului roman„. Biblioteca muzeului deține peste 18.000 de volume. Clădirea muzeului este declarată monument istoric, având codul AG-II-m-A-13401.01.

Fântâna Muzicală

Aceasta este situată în Centrul Orașului. A fost terminată în anul 2008 și este cea mai importantă manifestare de la Pitești dedicată Zilei Europei. Fântâna arteziană din Pitești este unică în Europa de Est, are 1.000 de guri de apă, fixe și mobile, orgă de lumini; presiunea apei se mișcă în funcție de tonalitățile muzicii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.