Cetatea Poenari – un loc legendar încărcat de istorie

posted in: Călătorii | 0

Măcar din punct de vedere al naturii şi al construcţiilor străvechi, România este una dintre cele mai frumoase şi interesante ţări din Europa. Unul dintre punctele de atracţie din ţara noastră îl reprezintă Cetatea Poenari, însă nu oricine poate să ajungă acolo şi nu din cauza posibilităţilor financiare ci mai degrabă din cauza efortului fizic necesar urcării celor 1480 de trepte. Sigur că peisajele pe care le poţi admira urcând agale aceste trepte merită tot efortul şi oboseala parcă se evaporă.

Situată în Judeţul Argeş, la aproximativ 5 kilometri distanţă de barajul Vidraru, această cetate a fost construită pe un vârf de munte care domină Cheile Argeşului şi a devenit de-a lungul vremii un obiectiv turistic de legendă şi plin de mister, mai ales datorită lui Vlad Ţepeş, oferind vizitatorilor o incursiune în istorie deosebită. În vremurile noastre în care sedentarismul este la un nivel foarte înalt şi în care oamenii nu prea se mai deplasează pe jos nici după pâine, întrebarea pe care mulţi şi-o adresează este dacă merită efortul de a urca cele 1480 de trepte prin pădure către cetatea din vârful muntelui.

Sursa: zigzagprinromania.com

Răspunsul la această întrebare este evident că da, iar motivele sunt multiple. Începând cu peisajele minunate asupra văii Argeşului pe care le puteţi admira de la nivelul cetăţii şi continuând cu istoria bogată a acestui loc, cu siguranţă pasionaţii de istorie şi iubitorii de natură nu vor avea motive să regrete decizia luată. De asemenea, deşi drumul până în vârful muntelui pare descurajator, trebuie să ştiţi că nu este chiar atât de greu de parcurs precum pare la prima vedere. Echipaţi corespunzător şi cu câţiva parteneri de vorbă, nici nu veţi observa când ajungeţi la destinaţie. Mai ales că veţi face şi inevitabilele pauze pentru a fotografia peisajele naturale de pe drum.

Dacă din cuvintele citite până acum nu v-aţi convins dacă merită sau nu să vizitaţi Cetatea Poenari, am să vă las mai jos un videoclip şi o galerie foto care să „vorbească” mai bine decât aş putea eu s-o fac vreodată pentru că, nu-i aşa?, o poză face cât o mie de cuvinte!

Sursa pozelor: descopera.org, presshub.ro, coltisorderomania.ro, europafm.ro, editiadedimineata.ro, adevarul.ro, unica.ro, turismistoric.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.