Obiective turistice în Judeţul Argeş: Redescoperă România!

posted in: Călătorii | 0

În ultimii ani pare că s-a pornit un nou trend favorabil turismului Românesc, acela că românii sunt tot mai dornici să îşi (re)descopere minunăţiile propriei ţări. Oamenii sunt avizi după vizitarea monumentelor istorice româneşti şi peisajele cu care ne-a înzestrat Mama Natură şi pe care turiştii străini le adoră. Judeţul Argeş este unul dintre judeţele din România care adăposteşte o mulţime de taine şi locuri minunate ce aşteaptă să fie descoperite de turişti. Care sunt acelea? Ei bine, iată mai jos o listă scurtă cu locuri pe care nu trebuie să le ratezi şi pe care, odată văzute, ţi le vei aminti toată viaţa.

Cetatea Poenari

Deşi poate că ideea urcării a 1480 de trepte nu vă surâde prea tare, trebuie să ştiţi că priveliştea minunată de care puteţi avea parte atunci când ajungeţi în vârf merită tot efortul! Poenari se numără printre cele mai impunătoare cetăţi din România. Priveliştea asupra Cheilor Argeşului, Barajului Vidraru şi Munţilor Făgăraş face ca efortul depus pentru a urca acele trepte să nici nu mai conteze.

Transfăgărăşan

Despre Transfăgărăşan s-au spus şi s-au scris atât de multe lucruri încât nici nu mai are nevoie de vreo prezentare. Cine nu a făcut măcar o dată în viaţă acest traseu trebuie să îşi refacă priorităţile în materie turistică şi să se îndrepte cât mai curând spre acest drum care i-a lăsat cu gura căscată pe cei de la Top Gear!

Mănăstirea Curtea de Argeş

Construită între 1515-1517 de Neagoe Basarab, ansamblul cuprinde catedrala episcopală, unul dintre cele mai celebre monumente de arhitectură din Țara Românească. În interiorul catedralei se află şi fântâna meşterului Manole, constructorul de legendă al ctitoriei domnitorului Neagoe Basarab. Pe locul în care a căzut Manole a aparut un izvor, cunoscut astazi ca Fântâna Meşterului Manole.

Cascada Văii Rele de la Nucşoara

Comuna Nucşoara, aflată în judeţul Argeş, adăposteşte una dintre cele mai frumoase cascade din România. Fără a fi la fel de cunoscută, dar cu nimic mai prejos, este Cascada din Valea Rea. Dacă alegeţi să vă petreceţi câteva zile în Munţii Făgăraş, mai ales pe timpul primăverii, debitul cascadei este unul impresionant, aşa că, nu uitaţi să vă luaţi aparatele foto cu voi!

Mănăstirea Corbii de Piatră

Mănăstirea Corbii de Piatră reprezintă unul dintre cele mai minunate obiective turistice pe care le puteţi găsi în judeţul Argeş. Cu siguranţă acest monument impresionant nu trebuie să lipsească de pe lista voastră de obiective turistice din Argeş. Aşezământul a fost săpat în stâncă dură, lucru care face din această biserică un loc unic în România.

Munţii Iezer-Păpuşa

Natura este, poate, cea mai mare bogăţie pe care a lăsat-o Dumnezeu românilor! O drumeţie prin Munţii Iezer-Păpuşa poate fi o sursă de încărcare cu energie pozitivă extraordinară, aşa că dacă aveţi timp liber şi doriţi să îl petreceţi în natură, Munţii Iezer-Păpuşa ar trebui să se afle în fruntea listei voastre!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.