Grădina Zoologică Piteşti

posted in: Călătorii | 0

Pentru copii în special şi oamenii de rând în general este destul de dificil să admire în realitate animale exotice sau animale preponderent sălbatice. Tocmai din acest motiv au fost fondate grădinile zoologice în lume, pentru ca persoanele interesate de animalele sălbatice să le poată admira în toată splendoarea lor fără a se supune riscurilor sau a călători mii ori zeci de mii de kilometri pentru a merge în ţările de origine ale animalelor sau păsărilor.

Grădina Zoologică Piteşti
Grădina zoologică din Piteşti este una dintre cele mai mari din România, cu o suprafaţă de aproximativ 12 hectare, acolo sunt găzduite în jur de 1800 de exemplare din diverse specii de animale, păsări, reptile şi peşti. La Piteşti oamenii pot să admire animale care nu există în alt loc din România, precum ursul tibetan, câinele dingo, diverse specii rare de papagali Ara, papagali Călugăr şi aşa mai departe. Nici celebrele carnivore precum leii sau tigrii nu lipsesc din această grădină zoologică.

Aflată la adresa Şoseaua Piteşti – Babana, km 8, Pădurea Trivale, Grădina Zoologică este unul dintre locurile preferate de familii în zilele cu vreme bună pentru a-şi petrece timpul liber. În ultimii ani s-au efectuat mai multe lucrări de întreţinere şi modernizare a locurilor de cazare a animalelor, astfel că primăria a investit peste 700.000 de lei în acest proiect. Din păcate pentru vizitatori această investiţie se vede şi la preţul biletelor de acces, însă chiar şi aşa preţul rămâne unul dintre cele mai mici din ţară.

Prețul pentru o persoană adultă este de 5 lei, iar pentru copii, elevi și pensionari este de 3 lei. Pentru grupurile organizate de peste 10 persoane (adulţi), un bilet va costa 2 lei de persoană. În cazul grupurilor formate din copii, costul unui bilet este tot de 2 lei. După cum puteţi vedea, preţul nu este unul exagerat pentru ce se oferă vizitatorilor, aşa că vă dorim relaxare plăcută şi nu uitaţi; arătaţi respect faţă de animale şi nu bateţi în cuştile lor pentru a le atrage atenţia.

Sursa foto: Facebook Grădina Zoologică Piteşti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.