În anul 1934, Generalul Ion Antonescu hotărăşte ca în municipiul Piteşti să se construiască un parc ştrand pe malul râului Argeş. Pe vremea aceea primar al Piteştiului era avocatul Cornel Zamfirescu, iar solicitarea generalului Antonescu a fost imediat pusă în aplicare.
În zilele noastre, Parcul Ştrand reprezintă un loc în care vizitatorii se pot relaxa în diverse moduri, precum plimbările cu barca, terenuri de fotbal, baschet, tenis, handball, curse de carturi sau chiar un patinoar artificial. Tot în acest parc există un trenuleţ cu care copiii pot să facă un tur al parcului. De asemenea, în Parcul Ştrand se pot improviza diverse spectacole pe scena teatrului de vară aflat pe insula parcului, însă punctul maxim de atracţie îl reprezintă priveliştea deosebită animată de lebede, pescăruşi sau raţe sălbatice.
Bineînţeles că, după ce România a căzut sub conducerea comuniştilor, şi acest parc a suferit anumite transformări în acea perioadă, iar numele i-a fost schimbat în „Parcul Vasile Roaită” după anul 1945. Opt ani mai târziu parcul a intrat pentru prima oară în reamenajări, fiind trasate alte alei şi plantaţi copaci ornamentali. În anii ’60, în parcul Vasile Roaită se construiau mai multe poduri de lemn peste canalele unde fuseseră deja lansate la apă bărci.
Deşi are o vechime de peste opt decenii, Parcul Ştrand a rămas una dintre principalele atracţii turistice din municipiul Piteşti mai ales datorită faptului că autorităţile locale au înţeles importanţa acestuia şi au făcut investiţii de modernizare în mod constant pentru ca atât piteştenii cât şi vizitatorii acestui oraş să se bucure de frumuseţea peisajelor şi să se relaxeze într-un cadru cu natură bogată şi posibilităţi multiple de petrecere a timpului liber.
Lasă un răspuns